Ik heb een fotoshoot geboekt. Welke kleding doe ik aan?

Het is altijd even zoeken wat je aan wilt tijdens een fotoshoot. Of dat nou een gezinsshoot, newbornshoot of zwangerschapsshoot is. Ik heb bij de veel gestelde vragen op elke pagina al voorbeeldjes genoemd. Maar ik ga in deze post er wat dieper op in en ga aan de hand van voorbeelden laten zien wat de opties zijn zodat jullie ideeën kunnen op doen en zelf kijken wat het beste bij jullie past.

Het beste is om het simpel te houden en je kleding aan te passen aan de omgeving. Mooie naturel kleuren matchen vaak goed en staan mooi warm op de foto. Denk aan kleuren zoals: crème, bruin, beige, licht roze, okergeel etc. Laagjes doen het ook altijd goed.
Denk ook aan verschillende soorten stoffen bijvoorbeeld: gebreide truien en vesten in de winter. Winterjassen zijn vaak niet het meest fotogeniek 😉 Hieronder wat tips voor kleding tijdens de koude wintermaanden.

  

Is het lekker warm weer?

Voor de zomermaanden is iets bloter altijd erg mooi het geeft een hele natuurlijke uitstraling. Bij een zwangerschapsshoot is het ook heel erg mooi om je blote buik te laten zien ook al is het maar voor een paar foto’s. En tijdens een newbornshoot is het erg mooi als de baby (bijvoorbeeld tijdens een omkleedsessie) even op het bed ligt op alleen de romper. Ik heb een Client closet met prachtige jurken waar je gratis gebruikt van kunt maken. Deze jurken zijn te gebruiken met en zonder zwangere buik 😉  Even terug naar de gezinsfotografie. Het allermooiste is als jullie op elkaar afgestemd zijn maar draag vooral niet precies hetzelfde. Wissel in kleuren, laagjes & prints.

Voor kinderen is ZARA dé perfecte winkel om kleding te shoppen voor een fotoshoot. Voor vrouwen doen lange sierlijke jurken het altijd goed! (maxi boho dresses) Mannen: een mooie chino broek met een blouse, trui of een t-shirt.

Het aller belangrijkste is dat jij je er goed in voelt. Want niets is zo mooi als zelfvertrouwen en je goed voelen in je kleding.